Over Barneveld

Met ruim 55.000 inwoners is Barneveld veruit de grootste  woonkern van de gemeente. Een kern die groter wordt, maar het  overzichtelijke niet verliest. Niet alleen Barnevelders, maar ook veel mensen uit andere delen van het land, wonen graag in Barneveld. Het geheim? De combinatie van goede voorzieningen én landelijke rust.

Aan de zuidzijde van Barneveld ontwikkelt de nieuwbouwwijk Burgthoven III zich tot een aantrekkelijke woonwijk, grenzend aan het landelijk gebied en aan de Barneveldse beek. Fraai aangelegde randzones verbinden de wijk met het omliggende gebied.

Ook de ontsluiting is gunstig: op korte afstand gelegen van de A30 en van het centrum  van Barneveld, met een goede fietsverbinding naar het landelijk gebied en het centrum. 

In de nabijgelegen wijk “Veller” is het station Barneveld-Zuid gerealiseerd. Dit is onderdeel van de Valleilijn; een succesvolle treinverbinding tussen Amersfoort en Ede. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een  aantrekkelijke woonwijk.

Op korte afstand van Burgthoven is een breed aanbod van scholen  voor basis- en voortgezet onderwijs aanwezig. Ook is er een ruime  supermarkt aan de rand van het plangebied gerealiseerd.

Barneveld is een heerlijk dorp om in te wonen, met allerhande  voorzieningen in de buurt. Ontdek het knusse van een gezellig dorp  en geniet straks van uw eigen woning. Welkom in Barneveld.